dinsdag 6 september 2016

Fluitend

Het fluitje

Eén of twee fluiten! Het is een eeuwige discussie.
Ik behoorde lange tijd tot de stam die twee fluiten gebruikte:

De ACME 211 1/2 gebruikte ik om mijn honden bij me te roepen.

Om de hond (op afstand) te laten zitten gebruikte ik een andere fluitje. Dit is de ACME thunderer. Ook wel bekend als de scheidsrechtersfluit.

Als ik 's avond de honden uitlaat en ik fluit mijn honden in de zit. Dan wil ik natuurlijk niet de buren uit hun bed fluiten. Ik blaas zachtjes. Zo zachtjes dat de erwt in de fluit niet rol. Dat klinkt dan heel anders dan in het veld, als ik eindelijk eens vol op de fluit mag blazen.

Helaas de fluit in het veld en de fluit in de woonwijk klinken niet hetzelfde. Voor de hond zijn het dus 2 commando's. Het is dus niet zo gek dat mijn hond in het veld gewoon doorloopt als hij een andere rolfluit hoort dan hij gewend is in de woonwijk.