maandag 12 juni 2017

Waarom voor jachthonden training kiezen voor uw puppycursus?

Een Algemene gehoorzaamheidstraining is heel goed voor je hond. Wat je ook gaat doen met je hond.  Zolang jij en je hond daar plezier in hebben dan is dat super goed.

Gehoorzaamheid als tak van de hondensport betekent wel een aantal commando's zoals bijvoorbeeld: zit, blijf en volg tot in het oneindige perfectioneren. Zoals de honden in de cursus gedrag en gehoorzaamheid deze appèl-oefeningen beheersen…. Fantastische gewoon! Op die manier  zullen ze dat bij Gentle Jachthondentraining niet leren.

Bij Gentle is algemeen appèl  louter functioneel nodig om iets ander te kunnen gaan doen. Zoals zitten en wachten → dan wordt er een dummy gegooid → en de hond blijft wachten totdat hij het commando apport krijgt. De appèl-oefeningen zijn geen doel op zichzelf en dat maakt de les een stuk dynamischer. Als gevolg daarvan leer de hond de oefening zit en wacht ook razendsnel. Want als de hond dat niet doet dan krijgt hij de dummy niet.


Ook zijn sommige basisvaardigheden in de jacht heel handig in het dagelijks leven. Stel je wandelt met je hond in het bos en er komt een fietser aan. Hoe handig is het dan als je de hond op een afstand van 10, 50 of 100 meter kunt laten zitten en wachten tot het weer veilig is. En als de hond dan om zich heen blijft kijken en de fietser ook ziet. Dan is dat alleen maar handig.